Open Air Bio viste filmsuccesen Hvidsten Gruppen

Hvidsten Gruppen blev lørdag den 29. juni kl. 22 vist i Open Air Bio på Jens Otto Krags Plads.

Tag campingstolen og de lune sommerplaider med ud i sommernatten i Randers, når Museum Østjylland inviterer til Open Air Bio på Jens Otto Krags Plads.

Over det store lærred ruller filmen Hvidsten Gruppen, der fortæller om den dramatiske historie om en modstandsgruppe, der under 2. verdenskrig betalte den højeste pris for deres overbevisning.

Filmen vises i forbindelse med 75-året for henrettelsen af de otte medlemmer af Hvidstengruppen, der blev skudt og dræbt den 29. juni 1944. På netop denne dag i 2019 åbner også den nye særudstilling Modstand på Museum Østjylland. Udstillingen handler om Hvidstengruppen og om forbindelserne fra Hvidsten og Randers til resten af modstandsbevægelsen i Danmark.

Open Air Bio med visning af filmen Hvidsten Gruppen, lørdag den 29. juni kl. 22
Jens Otto Krags Plads ved Kulturhuset i Randers

Filmen varer to timer.
Der er mulighed for at købe drikkevarer.
Gratis adgang.

Der er lagt op til både hygge i sommernatten og til stille eftertænksomhed at gå hjem på efter filmen i Open Air Bio.

"Hvidsten Gruppen er en spændende film, som rammer lige i både hjerne og hjerte og maner til stille eftertanke. At den tilmed handler om en lokal modstandsgruppe gør den selvfølgelig særlig interessant for os her fra Østjylland," siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen, der håber, at mange natteravne benytter lejligheden til at se eller gense filmen i fællesskab om den lokale modstandsgruppe og dykke ned i historien om en dramatisk tid.

Filmen vises på storskærm. Det er ganske gratis at være med. I tilfælde af regn – tag regntøj på, men ikke paraply med!

Café Jens Otto sælger øl og vand ved Open Air Bio.

Regner Grasten sponserer

Filmen Hvidsten Gruppen er instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis og blandt andre Bodil Jørgensen, Jens Jørgen Spottag og Bjarne Henriksen på rollelisten. Filmen vandt international hæder, idet den blev tildelt Publikumsprisen ved en af de største filmfestivaler i Tyskland, Filmfest Hamburg, i oktober 2012.

Hvidsten Gruppen blev vist første gang i 2012, og den er produceret af filmproducent Regner Grasten. Regner Grasten har sponseret filmen til Open Air filmaftenen i Randers, som arrangeres af Museum Østjylland i samarbejde med Randers Kommune.