Filmen HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE

9 år efter, at filmen om Hvidstengruppen trak fulde huse i biograferne, er Regner Grasten klar med en opfølger til succesen.

10. marts 2022 er der premiere på HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE. Optagelserne til filmen har blandt andet forgået i Hvidsten.

"HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE" er en uafrystelig og gribende dramatisk fortælling om en dansk families ubærlige tab og totale splittelse, men først og fremmest om den tro og det håb, der på mirakuløs vis giver dem den overmenneskelige styrke til ikke at give op.  En hjerteskærende og sandfærdig skildring af kvinder, som bliver fanget i krigens gru, men aldrig holder op med at håbe…

"HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE" starter, hvor Hvidstengruppen sluttede. Samme dag. Filmen følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor Gudrun. Vi følger Tulle og Gerda som krigsfanger ned gennem Tysklands krigsrædsler, mens Gudrun kæmper med alt, hvad hun har, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten.

"HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE" er opfølgeren til Hvidstengruppen, der havde premiere i 2012, solgte 765.000 biografbilletter og blev én af Danmarks største filmsucceser i nyere tid. "HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE" er en dansk storfilm, der berører en virkelig og underbelyst fortælling fra 2. verdenskrig. Et voldsomt, stærkt og gribende drama, der på helt tæt hold gengiver den sande beretning om kvindernes skæbne i Fiil-familien. Ved hjælp af interviews, dagbøger og breve er det lykkedes at skildre Fiil-familiens grufulde krigsfortælling i virkelighedsnær detalje.

Ni år efter den første film får danskerne igen mulighed for at følge Fiil-familiens skæbne under 2. Verdenskrig, og denne gang belyses den ufortalte fortælling om kvindernes ubarmhjertige kamp for frihed og overlevelse.

Optagelserne til "HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE" har blandt andet foregået både på Hvidsten Kro, Randers Banegård, ved Spentrup Kirke og flere andre steder i området. 

Billeder fra gallapremieren i Randers den 28. november 2021

For Regner Grasten og hans frue Tove Grasten opstod ideen til at lave en film om den berømte danske modstandsgruppe Hvidstengruppen for mere end 20 år siden, nu har de også lavet en film med fokus på de efterladte