Hvidstengruppen II - De efterladte

9 år efter, at filmen om Hvidstengruppen trak fulde huse i biograferne, er Regner Grasten klar med en opfølger til succesen. Der er premiere 1. juledag 2021, og optagelserne til filmen forgår i disse måneder i blandt andet Hvidsten.

© Foto: Henrik Petit

"Hvidstengruppen II - De efterladte" følger døtrene Tulle og Gerda, som ikke blev henrettet, men kom i fængsel i Tyskland.

Døtrene må nu kæmpe for at overleve, da Hitler i krigens sidste år giver ordrer til, at samtlige udenlandske fanger skal henrettes.

Optagelserne til "Hvidstengruppen II - De efterladte" går i gang den 26. april ved Hvidsten Kro, og det medfører også en række afspærringer af veje. Det er nødvendigt både for at give plads til optagelserne ved Hvidsten Kro og samtidig undgå, at der midt i en film, som foregår i 1944-1945 kommer nutidige lyde eller biler ind i kameravinkler og mikrofoner.

"Hvidstengruppen II - De efterladte" bliver en af årets største danske film. Den får biografpremiere 1. juledag 2021. Der bliver optaget både på Hvidsten Kro, Randers Banegård, ved Spentrup Kirke og flere andre steder i området. Regner Grasten Film producerer og har allerede søgt statister, der kan spille fanger, fangevogtere, sygeplejersker, almindelige borgere og flygtninge.

2. Pinsedag (den 24. maj) bliver den største dag på filmen med 400 statister, der venter på urnernes hjemkomst til Randers.

Filmen er en opfølger til "Hvidstengruppen", der havde premiere i 2012 og solgte 765.000 biografbilletter og blev en af de danske største filmsucceser i nyere tid. "Hvidstengruppen II - De efterladte" er en episk storfilm, et voldsomt og gribende drama, der på helt tæt hold skildrer, hvad der videre skete med de kvinder i Fiil-familien, som ikke blev henrettet for at deltage i den danske modstandsbevægelse under 2. Verdenskrig. Kvinderne blev efterladt tilbage med et ubærligt tab og en fremtid med spørgsmålet i hjertet: Var det det værd? For hvornår slutter en krig?